zaterdag 6 september 2008

Eerste maand voorbij!

Hallo iedereen!

Eindelijk nog is tijd om iets op men blog te schrijven: kheb het echt heel druk gehad de laatste weken, en alsek is wa vrij had dan ging het internet weer niet of was er wel iets anders..
Twee weken geleden zondag ben ik naar de watervallen van iguazu geweest!! Dat zijn de tweede grootste watervallen van de wereld; en ongelooflijk indrukwekkend!! De watervallen hebben een Argentijnse en een braziliaanse kant; aangezien de grens er middendoor loopt, maar natuurlijk hebbe we ze bezocht langs de argentijnse kant. Het was ongelooflijk; nergens kunde zoveel water zien vallen als daar denk:p En ge bevind u echt in de jungle, echt een massa vlinders en tropische vogels enzo.. zie maar naar de fotos. Het was echt heel knap; vooral de grootste waterval, was zeker de moeite: ge ga der naar toe op zo bruggskes over de rivier; over waar ge kunt zien water, en dan opeens is er echt zon gat in de grond waar het water is stroomt. We kwame der ook ne zatte ier tegen die in mexico woont en die in de watervallen wou springe:p was wel grappig, hebbe we der toch voor kunne zorge dat hem veilig aan de kant is geraakt:p
Daarna zijn we nog naar iets gegaan waar ze dingen deden met grote bomen; wat het nut ervan juist is heb ik niet echt kunne verstaan, maar twas wel chill om daar ff te zitte en iets te drinken. Daarna zijn we nog ff langs een kennis in Iguazu geweest en trug naar huis.
De week daarop ware er elke avond in school sporten; waar elke school uit montearlo en omgeving het tegen elkaar opneemt. De winnaar van alles krijgt dan de ´sleutel´ van Montecarlo. De sporten die er gespeeld werden waren volleybal, voetbal en handbal. Da was wel plezant om naar te gaan kijken, aangezien er altijd hevig gesupporterd werd en om nieuwe mense te lere kenne enzo..
Vrijdag was er de verkiezing van rey, reina y mariposon van onze school, waar ik nogal onbewust, heb aan meegedaan:p Da was dus een soort miss/mister verkiezing:p Iedere klas kiest de knapste jonge/meisje van zijn klas; en van mijn klas was ik da dus, dermee:p
Zondag zijn we gaan vissen in de rio Paraña; das de rivier hier vlak bij die de grens vormt tussen Paraguay en Argentinie. Da was wel leuk zo rustig de zondag vissend aan de rivier. We hebbe wel maar een visje gevange, maarja blijkbaar zit er ni meer zoveel vis in de rivier.
Deze week was het savond handbal, ook voor de sleutel van de stad, dus zijn we daar naar gaan kijken. Voor de rest is heb ik nog veel andere dinge gedaan; zoals naar verjaardage geweest of naar vrienden terere gaan drinken enzo..
Het weer hier was de laatste weken schitterend: vollop zon en altijd warm, enkel snachts was het rap koud, wa wel goe was om te slapen. Enkel vandaag is het slecht weer, heel de dag regen, en wanneer het hier regent is da echt kei hard, non stop.
Het eten is hier wel heel goe, vooral het vlees is hier echt uitstekend. Bv op de bbq (asado noemt da hier, das gwn enkele grote stukke vlees op de bbq) is da echt bangelijk.
En voor de rest is alles hier heel goed. Tschool valt goe mee (het komt dikwijls voor da we al om 8 uur ofzo gedaan hebbe omdat er een leeraar ni is of iets dergelijks), zie ook naar de fotos voor fotos van mijn klas. En nu dak echt al wel wa spaans kan en ook al heel wa vriende enzo heb ist hier echt goe.

tot de volgende!
Jonas

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Jonas

Enkele uren geleden belde oma om mij te zeggen dat je verkozen was tot de knapste jongen van de klas! Nie moeilijk hé, als enige blonde tussen al die donkere mannen en met vooral meisjes in de klas en dan ook nog een buitenlander, dat trekt aan hé! Toen ik dat tegen Martijn vertelde, was hij blijkbaar op de hoogte. Hij zei ook dat er daarna nog verkiezing is van de knapste jongen van de school, van Montecarlo en van de streek. Hou ons op de hoogte hé van je resultaten.

Groetjes en dikke knuffel
mama

Marc zei

Toch nog sneller naar Foz dan eerst verwacht, knap - je moet toch toegeven dat het zééér indrukwekkend is . Wat we hier vooral sterk vinden aan je mooie foto's zijn je sterke ondertitels :-).

Tot over enkele dagen ...

papa

Anoniem zei

Indrukwekkend, Jonas ! Knappe fotos en boeiende verhalen.
Ook wel tof dat je van het vissen je hobby hebt gemaakt he... nu nog een bak bier vinden :-)
We blijven je volgen.

Sara en David

Anoniem zei

Hey Jonas,

indrukwekkende foto's toch van jou.
wij zijn stikjaloers ;)

en... al Argentijnse tango gespeeld (of gedanst) of blijft het enkel bij cumbia?

ik heb ook wat opzoekingswerk gedaan mbt je laatste foto:

Flogger (fashion) - From Wikipedia

Flogger is a teenager fashion originated in Argentina, which is closely related to Fotolog, a photoblog web site.[1] Emerged from the glam fashion, it has become very popular among young people, to almost become a craze.

The style is principally composed of tight jeans or joggings on males and females alike, broad V-neck T-shirts, fluorescent colors, canvas sneakers or skate shoes, long fringe brushed to one side of the face or over one eye, straight hair and horn-rimmed glasses.[2]

It is common to call "floggers" to any adolescent followers of this style.[3]

This fashion has also developed a particular way of dancing techno music, called Electro, although this term already had the same meaning it has in english in reference to tecno music in general. The moves, very similar to the folk malambo, and related with the French tecktonik and the Australian shuffle, consist of rapidly spreading one leg, hitting the floor with the heel, and drawing the other leg backwards, and then quickly changing the position of the legs (spreading the other leg, and shifting backwards the one that was spread).[4]

Dus, misschien heeft je "dansstijl" er wel iets mee te maken ;-)


Grtz

Jeroen & Marie-Paule